Valtraining en valpreventie

 

Het doel van de training is om meer vertrouwen te krijgen in het eigen kunnen wanneer men toch onverwacht valt of indien mogelijk, om een val te voorkomen.

Vaak ligt de oplossing in het afleren van hardnekkige verkeerde houdingen en bewegingen en leert men behendiger (met of zonder obstakel) te worden.

Daarmee is deze aanpak bij uitstek het werkterrein van de fysiotherapeut.

De cursus wordt gegeven aan slechts twee deelnemers tegelijk, zodat er voldoende begeleiding is bij het aanleren van de (deel)bewegingen.

De cursus omvat totaal zes bijeenkomsten van een uur.

De eerste drie lessen zullen valtrainingen zijn met behulp van een dikke judomat. 

Wat we proberen te bereiken met de vallessen is het beter leren gebruiken van rompbewegingen als verlengen en rondmaken bij het afrollen en het omrollen. Maar ook het leren en trainen om een voldoende krachtige beschermende houdingen aan te nemen tijdens vallen.

De laatste 3 lessen bestaan uit een valparcours. Men loopt dan een parcours met obstakels, die zowel binnenshuis als buitenshuis voorkomen.  Het vermijden van obstakels moet vaak gecombineerd worden met andere taken die de nodige aandacht vragen. Denk aan het verkeer, het dragen van een dienblad of het voeren van een gesprek. 

 

 

 

 

 

 

Zeker bewegen en vallen voor senioren

Vallen en weer opstaan is voor alle leeftijden, maar neemt toe naarmate we ouder worden. Daarnaast is bij  een ouder iemand de schade vaak groter, het herstel langer en is er een grotere kans op restschade. Door zo lang mogelijk fit en actief te blijven en een aantal specifieke balans- en valvaardigheden te leren, houd je jezelf optimaal gezond en mobiel.

Fysiotherapeute Ilse Rievers en judoleraar/valexpert Roy Westheim hebben de handen ineen geslagen en een cursus ontwikkeld gericht op het versterken en versoepelen van je lijf. De cursus is toegankelijk voor senioren die al wat minder mobiel zijn, maar zeker ook uitdagend genoeg voor de 55+ers.

(lees de folder)

 

Locatie: Datum en tijdstip:         15:30-16:30 u

gymzaal Leutherweg 193            

start januari 2018

Venlo

kosten: 150 euro exclusief intake, vaak vergoeden zorgverzekeraars een groot deel van de cursus en intake

groepsgrootte: 12- 16 personen

aanmelden?  info@spam-protectgroenveldfysiotherapie.nl

vragen? 077-3513864