Fysiotherapie bij COPD

COPD is de internationale aanduiding voor chronisch obstructieve longziekten. Dit soort ziekten leidt er vaak toe dat het vermogen om inspanningen te verrichten afneemt, omdat uithoudingsvermogen en/of spierkracht minder worden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat COPD-patiënten baat hebben bij fysiotherapie. Voordat gestart wordt met een trainingsprogramma worden eerst uitgebreide testen uitgevoerd om te bepalen wat de uitgangssituatie is en waarop specifiek getraind moet worden. Tijdens de trainingen worden de vorderingen bijgehouden, zodat de COPD-patiënt ziet welke vooruitgang hij boekt.

In samenwerking met FysunieQ is medio 2016 een pilot gestart waarbij de mogelijkheid wordt geboden om 'beweegadvies op maat'  te krijgen. Vraag uw huisarts naar deze mogelijkheid. De praktijk "Groenveld" is een van de deelnemers in de regio Venlo die deze mogelijkheid aanbiedt.

Het beweegadvies bestaat uit een uitgebreid onderzoek waarbij een gesprek en tests een duidelijk beeld geven van de mate waarin de COPD bij u een rol speelt in uw gezondheid. Aan de hand van dit onderzoek krijgt u en uw huisarts advies over mogelijke  verbeteringen in uw bewegen en gezondheid.